Hoe kan een traject bij kPNI Centrum eruit zien?

Bij kPNI Centrum begrijpen we dat iedereen uniek is, elke zoektocht naar gezondheid anders is en elk budget verschilt. We zijn hier om maatwerk en persoonlijke aandacht te bieden, terwijl we ook begrijpen dat je graag vooraf duidelijkheid wilt. Hieronder vind je een overzicht van hoe een traject bij ons eruitziet, maar onthoud dat we altijd flexibel zijn en jouw behoeften vooropstellen. Onze reis begint met een Intake, waarin we samen de beste route voor jou bepalen.

Hoe we te werk gaan

Bij ons draait alles om het vinden van de oorzaken achter jouw klachten. We zien het lichaam als een puzzel waarvan we alle stukjes nodig hebben om het natuurlijke evenwicht te herstellen. Ons ultieme doel is jou weer in balans te brengen. Om dit te realiseren, duiken we diep in jouw symptomen, lichamelijk functioneren, leefomgeving en leefstijl.

De eerste twee gesprekken (Intake en Inventarisatiegesprek) in jouw kPNI avontuur zijn gewijd aan het ontrafelen van de situatie. We willen begrijpen wat er speelt en vinden het belangrijk dat jij dat ook begrijpt. We verzamelen alle mogelijke puzzelstukjes om de complexe mechanismen achter jouw klachten en gezondheidskwesties te begrijpen. En geloof ons, als die puzzel eenmaal in elkaar valt, wordt het doorbreken van de vicieuze cirkel (van klacht naar klacht naar klacht) een stuk eenvoudiger.

De volgende fase (vanaf het Adviesgesprek) is een echte actiestap. We gaan interventies inzetten om de energiebalans te herstellen en bestaande klachten te verlichten. Hierdoor ontstaat er ruimte om stap voor stap te werken aan het aanpassen van aangeleerde gedragspatronen. Het is een proces waarbij we jouw unieke reis naar welzijn ondersteunen, met de nodige zorg en expertise.

Intake (30 minuten)

In dit eerste gesprek maken we kennis en bespreken we jouw klachten en hulpvraag. We leggen uit hoe ons behandelproces werkt en waar kPNI voor staat. Samen besluiten we of we aan de slag gaan en plannen we de eerste drie vervolgafspraken in. Als dat nodig is, verwijzen we je door naar een collega-therapeut of een arts/specialist.

Inventarisatiegesprek (75 minuten)

We duiken dieper in jouw situatie. We bespreken de vragenlijst die je hebt ingevuld en kijken naar je huidige medicatie en supplementen. Ook je levensgeschiedenis, voedingsgewoonten, stressfactoren, overtuigingen en levensstijl komen aan bod. Dit helpt ons de puzzelstukjes te verzamelen die we nodig hebben voor een duidelijk beeld.

Adviesgesprek (60 minuten)

Nu we een helder beeld hebben van jouw leven, bespreken we de oorzaken van je klachten en de gevolgen ervan. Je krijgt inzicht in de disbalans die is ontstaan en hoe we die gaan aanpakken. We leggen uit hoe jouw herstelplan eruitziet, met aandacht voor zelfherstel en concrete adviezen zoals voeding en leefstijl.

Vervolgconsulten

Deze consulten volgen na het adviesgesprek en zijn gericht op voortgang, begeleiding en het uitwerken van het herstelplan. Hoe vaak en wanneer deze plaatsvinden, bepalen we samen, afhankelijk van jouw situatie. Over het algemeen zijn zo’n 2 tot 4 vervolgconsulten voldoende om het traject af te ronden.

kPNI toolbox voor herstel

Binnen kPNI Centrum werken we met een scala aan natuurlijke leefstijlinterventies, stap voor stap en afgestemd op jou om jouw herstel te bevorderen en te integreren in jouw dagelijks leven. Denk aan:

  • Voeding en eetpatroon
  • Ontgiften
  • Mond- en darmgezondheid
  • Bewegingsadvies
  • Deep learning
  • Herstel van het bioritme
  • Inzet van voedingssupplementen
  • Stressreductie (ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, mindfulness)
  • Psychosociale context (zingeving, verbinding, mindset)

Flexibele opties voor jouw gemak

Maak je je zorgen over de duur van de afspraken of is locatie een probleem? Geen zorgen, we bieden ook pacing-trajecten waarbij we werken met korte afspraken van 15, 20 of maximaal 30 minuten. Bovendien kunnen alle consulten ook online plaatsvinden via video.

Betaling en vergoeding

Voor afspraken op locatie kun je na afloop direct met pin betalen. Je ontvangt een digitale factuur die je eventueel kunt indienen bij je zorgverzekeraar. We zijn aangesloten bij beroepsgroep CAT, wat bij sommigen zorgverzekeraars deels wordt vergoed als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen (prestatiecode 24000). Neem voor de zekerheid contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Afspraak wijzigen of annuleren

We begrijpen dat plannen kunnen veranderen. Je kunt kosteloos tot 24 uur voor de afspraak deze wijzigen of annuleren. Binnen 24 uur of bij een no-show brengen we 50% van de kosten in rekening.

Bij kPNI Centrum geloven we in jouw unieke pad naar gezondheid. Samen gaan we op reis om de balans te herstellen en je weer op weg te helpen naar een vitaal leven.

Tarieven

Intake (online): €75,-
Inventarisatiegesprek (online): €125,-
Adviesgesprek (online): €125,-
Vervolgconsult online 60 min: €100,-
Vervolgconsult op locatie 60 min: €105,-
Vervolgconsult online 45 min: €80,-
Vervolgconsult op locatie 45 min: €85,-
Vervolgconsult online 30 min: €55,-
Vervolgconsult op locatie 30 min: €60,-

Succesverhalen
Slide 1

Darm- en schildklierklachten

Na ruim 10 jaar worstelen met darmen die maar niet goed wilden functioneren kwam ik via via bij Ischa terecht. Ondanks allerlei aanpassingen in mijn voedingspatroon bleef het rommelen en nam mijn energie steeds verder af. Moedeloos werd ik er van.
De zoektocht naar de oorsprong van mijn klachten heeft even geduurd. Maar gaandeweg vielen er gelukkig steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Wat ik heel fijn vind aan Ischa is dat ze echt samen met je op zoek gaat naar de bron van het probleem. Daarbij legt ze duidelijk uit wat er aan de hand is in het lichaam. Dit doet ze met veel geduld , enthousiasme en een flinke dosis humor. Ze is vasthoudend, leergierig en heel betrokken. Het feit dat Ischa samenwerkt met huisartsen heb ik ook als groot pluspunt ervaren.

Het lek hebben we inmiddels boven en behandeld. Ik voel me weer veel energieker dan ik me in jaren heb gevoeld. Wat een verademing!

Slide 1

Burn-out

Ik was op zoek naar wie mij uit mij Burn-out kon helpen, want ik was niet gek, het was niet onmogelijk, maar ik was moe van alles wat het leven met zich meebracht. Mensen wat kan men zichzelf van alles aanrichten.

Kom ik via een onderzoek bij Check Yourself terecht bij Ischa. Ze raakte met haar deskundigheid meteen een gevoelige snaar. Na een uitvoerig kennismaking- en analysegesprek, hebben we eerst een noodplan toegepast. Het is teveel om uit te leggen, maar ik kwam bij Ischa met een energie niveau van 20%, zat al ruim een half jaar thuis in de ziektewet en bracht meeste tijd niets doende door. Na de eerste behandeling en gesprekken waar veel inzicht gegeven werd kwam “gelukkig” mijn energie niveau terug, zodat ik nu op 70% zit. Ik leer ontzettend veel over hoe ik en hoe mijn lijf in elkaar zit. Maar vooral hoe voeding en leefstijl een belangrijk onderdeel tot verbetering van mijn toestand kan brengen. Ik ben van opvatting dat kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie) in de gezondheidszorg nog veel meer kan bijdragen aan heling en vooral preventieve heling van je lichaam en geest.

previous arrow
next arrow