Slide
Wat is kPNI?

Wat is kPNI nou eigenlijk?

Wat hebben klachtenbeelden zoals chronische ontstekingsklachten aan de botstructuren, een depressie en bijvoorbeeld een auto-immuunziekte aan de schildklier met elkaar gemeen? De juiste vraag is: wat eigenlijk niet! In de basis ontstaan deze klachtenbeelden op eenzelfde manier: het lichaam is op een aantal cruciale momenten in tijd en omstandigheden in conflict gekomen met de beschikbare energie en bouwstoffen. Het moest maatregelen nemen en keuzes maken en is chemisch uit balans gegaan. Het immuunsysteem, het brein, de stofwisseling en tal van andere systemen, processen en werkingsmechanismen in het lichaam zijn hierbij betrokken.

Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) is een oplossingsgerichte, integrale geneeskundige aanpak. kPNI bestudeert hoe het lichaam als geheel functioneert en samenwerkt en hoe het kan dat iemand klachten krijgt of ziek wordt. kPNI verbindt verschillende wetenschappelijke disciplines zoals psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie (hormoonwetenschap), orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica met de omstandigheden waarin een persoon functioneert. Door deze inzichten te combineren, vallen de puzzelstukjes rondom een klachtenbeeld in elkaar en weten we wat er moet gebeuren om het lichaam weer gezond en flexibel te krijgen.
Als kPNI therapeut beschik ik over vaardigheden voor diagnose, behandelingsstrategieën en interventies om het lichaam weer te laten functioneren zoals het bedoeld is. En, niet onbelangrijk, hoe je die balans dan ook houdt en verder klachten voorkomt. Want 1 ding weten we zeker: het symptoom is nooit het echte probleem.

Waarvoor kun je terecht bij kPNI Centrum?

Je kunt bij kPNI Centrum o.a. terecht met:

  • Moeheidsklachten / gebrek aan energie / slaapproblemen
  • Darmproblemen / leaky gut / allergie / eczeem
  • Gewrichts- en spierproblematiek / pijnklachten
  • Stemmingswisselingen / depressie / concentratiestoornissen
  • Schildklier problemen
  • Auto-inflammatoire ziektebeelden
Wat is kPNI? kPNI Centrum in de regio Rotterdam