Slide
Wat is kPNI?

Wat is kPNI nou eigenlijk?

Wat hebben klachtenbeelden zoals chronische ontstekingsklachten aan de botstructuren, een depressie en bijvoorbeeld een auto-immuunziekte aan de schildklier met elkaar gemeen? De juiste vraag is: wat eigenlijk niet! In de basis ontstaan deze klachtenbeelden op eenzelfde manier: het lichaam is op een aantal cruciale momenten in tijd en omstandigheden in conflict gekomen met de beschikbare energie en bouwstoffen. Het moest maatregelen nemen en keuzes maken en is chemisch uit balans gegaan. Het immuunsysteem, het brein, de stofwisseling en tal van andere systemen, processen en werkingsmechanismen in het lichaam zijn hierbij betrokken.

Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) is een oplossingsgerichte, integrale geneeskundige aanpak. kPNI bestudeert hoe het lichaam als geheel functioneert en samenwerkt en hoe het kan dat iemand klachten krijgt of ziek wordt. kPNI verbindt verschillende wetenschappelijke disciplines zoals psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie (hormoonwetenschap), orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica met de omstandigheden waarin een persoon functioneert. Door deze inzichten te combineren, vallen de puzzelstukjes rondom een klachtenbeeld in elkaar en weten we wat er moet gebeuren om het lichaam weer gezond en flexibel te krijgen.
Als kPNI therapeuten beschikken we over vaardigheden voor diagnose, behandelingsstrategieën en interventies om het lichaam weer te laten functioneren zoals het bedoeld is. En, niet onbelangrijk, hoe je die balans dan ook houdt en verder klachten voorkomt. Want 1 ding weten we zeker: het symptoom is nooit het echte probleem.

Waarvoor kun je terecht bij kPNI Centrum?

Je kunt bij kPNI Centrum o.a. terecht met:

  • Moeheidsklachten / gebrek aan energie / slaapproblemen
  • Darmproblemen / leaky gut / allergie / eczeem
  • Gewrichts- en spierproblematiek / pijnklachten
  • Stemmingswisselingen / depressie / concentratiestoornissen
  • Schildklier problemen
  • Auto-inflammatoire ziektebeelden
Wat is kPNI? kPNI Centrum in de regio Rotterdam
Ervaringsverhalen
Slide 1

Darm- en schildklierklachten

Na ruim 10 jaar worstelen met darmen die maar niet goed wilden functioneren kwam ik via via bij Ischa terecht. Ondanks allerlei aanpassingen in mijn voedingspatroon bleef het rommelen en nam mijn energie steeds verder af. Moedeloos werd ik er van.
De zoektocht naar de oorsprong van mijn klachten heeft even geduurd. Maar gaandeweg vielen er gelukkig steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Wat ik heel fijn vind aan Ischa is dat ze echt samen met je op zoek gaat naar de bron van het probleem. Daarbij legt ze duidelijk uit wat er aan de hand is in het lichaam. Dit doet ze met veel geduld , enthousiasme en een flinke dosis humor. Ze is vasthoudend, leergierig en heel betrokken. Het feit dat Ischa samenwerkt met huisartsen heb ik ook als groot pluspunt ervaren.

Het lek hebben we inmiddels boven en behandeld. Ik voel me weer veel energieker dan ik me in jaren heb gevoeld. Wat een verademing!

Slide 1

Burn-out

Ik was op zoek naar wie mij uit mij Burn-out kon helpen, want ik was niet gek, het was niet onmogelijk, maar ik was moe van alles wat het leven met zich meebracht. Mensen wat kan men zichzelf van alles aanrichten.

Kom ik via een onderzoek bij Check Yourself terecht bij Ischa. Ze raakte met haar deskundigheid meteen een gevoelige snaar. Na een uitvoerig kennismaking- en analysegesprek, hebben we eerst een noodplan toegepast. Het is teveel om uit te leggen, maar ik kwam bij Ischa met een energie niveau van 20%, zat al ruim een half jaar thuis in de ziektewet en bracht meeste tijd niets doende door. Na de eerste behandeling en gesprekken waar veel inzicht gegeven werd kwam “gelukkig” mijn energie niveau terug, zodat ik nu op 70% zit. Ik leer ontzettend veel over hoe ik en hoe mijn lijf in elkaar zit. Maar vooral hoe voeding en leefstijl een belangrijk onderdeel tot verbetering van mijn toestand kan brengen. Ik ben van opvatting dat kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie) in de gezondheidszorg nog veel meer kan bijdragen aan heling en vooral preventieve heling van je lichaam en geest.

previous arrow
next arrow