Vrouw bij zonsopgang
Het team van kPNI-Centrum

Oprichter, mede-eigenaar
kPNI- en Orthomoleculaire therapeut

Portret Marijke

kPNI- en Orthomoleculaire therapeut

Portret Jacqueline

kPNI therapeut en diëtist 

Portret Marsha
Mede-eigenaar
Bedrijfsvoering

Ischa Gijzel

Opleidingen: 

• Klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI)
• Orthomoleculaire geneeskunde
• Voeding
• Medische en psychosociale basiskennis (HBO)

Na een start in het bedrijfsleven heb ik mij gedurende 6 jaar via diverse opleidingen bekwaamd in het opsporen van de oorzaak en het integraal behandelen van een klachtenbeeld. Mijn sterkste punt is het vermogen om abstract verbindingen te leggen en snel de rode draad van een ziektebeeld vast te stellen. Door mijn uitgebreide ervaring beschik ik inmiddels over veel tools om vastgelopen patronen en processen weer in de flow te krijgen. Uitgestudeerd raak ik denk ik nooit, bij elke casus zie ik hoe waanzinnig het lichaam functioneert en hoe goed het weer in balans kan komen als het maar in de juiste omstandigheden wordt gebracht. En omdat je met elkaar meer weet dan alleen, werk ik daarbij graag samen met diverse (huis)artsen, specialisten, collega- therapeuten en aanvullende disciplines. Inmiddels verzorg ik ook lezingen en lesdagen waarmee ik mijn kennis met andere zorgprofessionals kan delen.

Marijke Engelbrecht

Opleidingen:

  • Klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI),
  • Orthomoleculaire geneeskunde
  • Intermittent Living® Coach
  • BioIndividual Nutrition Practitioner
  • Fysiotherapeute
  • Epidemioloog i.o.

Marijke is een wetenschappelijk opgeleide expert op het gebied van psycho-, neuro- en immunologie, met meer dan dertig jaar ervaring in integrale geneeskunde. Haar uitgebreide kennis combineert ze met coaching vaardigheden, waardoor ze snel de fysieke en/of psychologische oorzaken van persoonlijke obstakels herkent, zowel individueel als in groepsverband. Vervolgens stelt ze persoonlijke plannen op om concrete resultaten te behalen.

Haar missie was al op jonge leeftijd duidelijk: gezondheid bevorderen door mensen de tools aan te reiken voor preventie en herstel. Om dit te realiseren was het begrijpen van de oorzaken van ziekten van essentieel belang. Gelukkig ontwikkelde de wetenschap zich parallel aan haar zoektocht naar deze tools. Met wetenschappelijke opleidingen in kPNI op zak, beschikt ze nu over uitgebreide kennis om een echte holistische aanpak te bieden.

Haar inzet is om lichamelijke en geestelijke gezondheid toegankelijk te maken voor iedereen. Ze behandelt diverse aandoeningen, waaronder spijsverteringsklachten, IBS en PDS, allergieën/intoleranties, huidproblemen, hormonale disbalans (zoals PMS, PCOS, vruchtbaarheid), schildklier- en bijnierproblemen, pijn- en gewichtsmanagement, gedrags- en stressbeheersing, depressie, stemmingswisselingen, auto-immuunziekten, en biedt ondersteuning bij kanker.

Jacqueline Ter Hofstede

Opleidingen:

  • Klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI),
  • Dietary and Nutritional Therapy (Engeland)
  • Voeding & diëtetiek

Na mijn opleiding Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik in diverse commerciële functies gewerkt, totdat ik een burn out kreeg. Ik kwam toen in contact met een Orthomoleculaire therapeut die mij zo goed heeft geholpen dat ik na korte tijd weer aan het werk kon gaan. Ik heb me toen wel gerealiseerd dat mijn interesse nog steeds sterk uitging naar mens, voeding en gezondheid. Inmiddels was ik met man en kinderen naar Engeland verhuisd. In Londen heb ik de tweejarige studie Nutritional Therapy gevolgd als aanvulling op mijn opleiding Diëtetiek. Omdat je nooit te oud bent om te leren en kennis, kunde en wetenschap zich blijft ontwikkelen ben ik een aantal jaar geleden aan de opleiding kPNI gestart en heb ik inmiddels mijn Master behaald. Samen met u werk ik graag aan een gezonder, fitter en energieker leven!

Marsha Goosens

Mede-eigenaar
Bedrijfsvoering

Hoewel ik geen behandelaar ben, weet ik uit ervaring hoe waardevol een kPNI traject kan zijn in je zoektocht naar antwoorden en oplossingen met natuurlijke interventies en de kracht van je mindset. Ik heb ontdekt dat ik veel meer invloed heb dan ik dacht. Begrijpen hoe je lichaam functioneert, waarom het bepaalde keuzes maakt en hoe strategieën omkeerbaar zijn, is een van de pijlers van een behandeltraject bij kPNI-Centrum. Ik raakte tijdens mijn eigen traject gefascineerd over de wonderen wereld van mijn lichaam en geest en dat heeft mij niet meer losgelaten. Ischa en ik hebben daarom onze handen ineengeslagen om onze impact te vergroten en meer mensen controle terug te geven over hun eigen gezondheid.  Mijn jarenlange ervaring vanuit project- en procesmanagement komt nu goed van pas om alle (bedrijfs)processen achter de schermen soepel te laten verlopen!

Reviews van cliënten
Monique
5
september 2023
“Het was en is altijd fijn om met Ischa te praten. Ze weet echt heel veel en denkt met je mee. Ze luistert naar je vraag en gaat daar mee aan de slag. het zijn stappen die je helpen de juiste weg te kiezen, de juiste kant op te gaan om de oorzaak, oorzaken aan te pakken. Ik ben nog niet waar ik zijn wil, maar ik ben al een eind op weg dankzij de stappen die we hebben gezet.”
Paul
5
juli 2023
“Ischa Gijzel is een klasse therapeut! Luistert goed, vraagt goed door, geeft goede adviezen -die ver voorbij het beperkte ‘denken’ gaan van officiële medici- en vooral: enthousiasmeert en bemoedigd! Top!!!”
Esther
5
juli 2023
“vriendelijk ontvangen, zeer kundig consult (mijn gevoel) gevoel dat ik echt serieus genomen werd. Waar ik bij artsen tegenaan liep pluist de therapeut helemaal uit! En een lieve vrouw ( therapeut) rustig en zeer gedreven . Erg fijn!”
Iris
5
mei 2023
“Ik vond het heel fijn, duidelijk en heb alle vertrouwen er in !”
Samenwerkingen